De Shut Up and Take My Money Maandag: Wtf moeten die monsters in m’n broekzak?

EEN ENKELING VAN JULLIE ZAL DE VERWIJZING NIET BEGRIJPEN. Voor de rest heb ik een aantal vragen. Hoe tof waren de gevechten met ‘Lance the Dragon Trainer’, Gary, Giovanni of zelfs de rest van Elite Four? Nee, ik heb het niet alleen over de gevechten, maar ook over de muziek, zoals je hieronder kunt horen. Zelfs over het verhaal en de epicness van Ash. Als je nu nog niet weet waar ik het over heb, mag je je schamen. Pokémon. Ik heb het gezegd. De tofste creatie ooit — de eerste 250 Pokémons natuurlijk. Pokémon Stadium, Pokémon Snap, Pokémon Yellow, Red, Blue, Green, Silver, Gold en al die troep die erna kwam. Hoe tof. In wiens handen ligt het dan? Nintendo! Hoe kan het allemaal nog toffer worden gemaakt? Precies, een MMORPG! 

Misschien heb ik geen leven als ik zeg dat ik al heul lang wacht op een nieuwe Pokémon game die me honderden uren kan vermaken. Misschien. Maar toch zeg ik het. Ik wacht al heul lang op een nieuwe Pokémon game die me honderden uren kan vermaken. Daarom heb ik geen leven, althans volgens sommigen. In RPG format werkt Pokémon prima. Dat hebben al heel wat Gameboy varianten laten zien. Niet alleen de Pokémons stellen geen reet meer voor, ook de namen. Blijkbaar wisten ze geen kleuren meer te bedenken, dus werd wanhopig voor Black 2 & White 2 gekozen. Triest. Jammer. Noem het dan Pokémon Bordeaux red of Pokémon: Halo. Alles beter dan een vervolg op een kleur. Genoeg haat op dit pareltje; het is tijd voor iets nieuws… En ik ben niet de enige die hierover schrijft. Heel veel blogs zijn erover te vinden.

Ik schrijf niet om te laten zien hoe goed ik Pokémon vind, maar hoeveel potentie ik nog in de serie zie. DC Universe heeft laten zien hoe goed een MMORPG op de consoles werkt. Nu is het tijd om dit geweldige meesterwerk te transformeren van 2D Gameboy RPG naar driedimensionale high definition massively multiplayer online role playing game. Nee, dit is niet om deze post te vullen. Pokémon verdient het om met zo’n lengte omschreven te worden. Mocht er een MMORPG van Pokémon komen, koop ik de WiiU. Dan trek ik mijn verwachting van de ondergang van Nintendo volledig in. Wat een slimme zet zou het toch zijn. Hoeveel zieltjes winnen ze dan terug? Kijk, het liefst heb ik natuurlijk dat ze het verkopen aan Sony, maar dat gebeurt net zo snel als dat Sony God of War, Uncharted en Killzone ruilt tegen een Pokémon kaart.

Waarom het dan zo tof is?

Hoe zou jij het vinden als je jezelf in het spel kon zetten? Je loopt net als bij alle third person games door een prachtige omgeving en je hebt overal controle over. Je loopt daadwerkelijk door hoog gras, je controller begint te trillen en BAM! er vliegt een Pidgey level 4 voor je langs. Je bent nog te unskilled om een Pokédex te gebruiken, daarvoor moet je als Pokémon trainer nog wat hoger gelevelt zijn. Huilend van blijdschap pak je toch je net nieuwe Pikachu, draagt hem een ‘tackle’ op (voor de leken: meer kan hij niet in het begin) en je vangt door middel van motion controls de Pidgey. Turn-based zoals in de Gameboy spellen. Of Pokémon Stadium. Trainen, trainen, challenges halen, gymleaders verslaan en het belangrijkste: iedere échte speler die je tegenkomt uitdagen voor een battle. Zoveel bange mensen, zoveel plezier. Met een chatsysteem zo oldskool als Runescape en beide spelers die een battle moeten accepteren in een mooie omgeving kan er niets meer mis gaan. Het kan zo diep uitgewerkt worden en de fanbase is zo enorm, WAAROM is deze game nog steeds niet gemaakt? De verslavingsfactor is enorm. Als je je eigen personage moet levelen én al je Pokémon, kan je je wel voorstellen hoeveel uren daarin zitten. Als je dan ook nog eens de grootte van alle werelden bij elkaar zet, is het helemaal klaar. Nooit meer iets anders.

Zie je jezelf al als Pokémon Master level 100 en een volle Pokédex? Pronkend met zowel je toffe Pokémons als met je zeldzame outfit die je hebt gewonnen door een lastige quest te halen? De potentie is groot. Hier ben je nooit te oud voor. Als we het dan toch op psychologisch vlak gooien: de vier gamer profielen van Richard Bartle? Socializers, Explorers, Killers en Achievers. Het past allemaal in deze game. Genoeg om over te praten. Genoeg te vechten. Genoeg te ontdekken. Genoeg te presteren. Wat heeft een game nog meer nodig?

Wat zou jij graag willen zien in een Pokémon game als deze? Of zie je een MMORPG Pokémon totaal niet zitten? 

Advertenties

6 gedachtes over “De Shut Up and Take My Money Maandag: Wtf moeten die monsters in m’n broekzak?

  1. Lijkt me eerlijk gezegd ondenkbaar dat ze er nog mee afkomen, zou ook niet liever willen want dat kleine kind in mij dat van Pokémon houd zit er nog steeds. Maar als ze nog altijd niets hebben gemaakt of zelfs geen bericht laten weten van “we zijn er aan bezig” dan komt het er gewoon nooit meer. Al kan je blijven hopen natuurlijk 😉

    Like

  2. Dit is precies datgene waar ik al over droomde toen ik 10 was. Ik denk serieus dat dit het beste zou kunnen zijn wat Nintendo ooit zal kunnen presteren. Maar gaan ze het doen? Nope. In plaats daarvan worden we doodgegooid met games als PokéPark Wii waar geen hond op zit te wachten. Toch wel weer een bewijs dat Nintendo ontzettend onwetend is over haar eigen franchises. Zo lang Nintendo dit niet inziet, boycot ik alles van Nintendo. Maak die game, godverde*******

    Like

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s