Back to the future: Dragon’s Dogma

In ‘Back to the future’  bespreken we elke keer opnieuw een game waar we reikhalzend naar uit kijken. Bovendien proberen we in deze rubriek onze eigen stijl te gebruiken.  Misschien kan ik ook jou overtuigen om deze game binnen te halen, laat alvast je mening horen in deze rubriek.

Deze week behandel ik Dragon’s Dogma, een veelbelovende actie game met hier en daar een snufje RPG. Deze grootschalige game komt op 25 mei naar de Playstation 3 en de Xbox 360.

Verhaal

Celine Dion’s “My Heart Will Go On” komt hier meteen de spanning opdrijven.

Tijdens een aanval op het vissersdorp Spart….eum Cassadeis, valt een draak het hoofdpersonage aan. Hij vertelt dat wij de uitverkorene zijn en rukt daarna het hart uit onze borstkas. Helaas voor de draak is een mirakel niet ver weg en overleeft het personage, waarna hij/zij het leven doorgaat als de “enlightened one” met als doel de draak te doden die hem/haar wou doden.

Dit ziet er verdacht uit en het is hier stil………..te stil…………….aanvallen!

De game zal voor de vlugge spelers ongeveer zo’n 30 uur in beslag nemen, voor de echte gamers, zoals ikzelf, die alles willen doen en alles willen zien en proberen, ben je al vlug meer dan 100 uur bezig. “Zo mag ik het horen!”, zeg ik tegen mezelf.

“Axel is duidelijk een Explorer”, Ubiy

Verder gaan honderden NPC’s hun dagelijkse leven leiden en in tegenstelling tot andere games kan je ook daadwerkelijk zelf praten tegen deze mensen dan alleen maar niets te zeggen en dialogen te kiezen.

Gameplay

Menig vrouwen bezweken toen ze mijn personage aanschouwden. Al kan de chloroform er iets mee te maken hebben…

Niemand kan meteen zijn avontuur beginnen zonder zijn eigen stijl te creëren en zodoende dus ook een uniek uiterlijk te maken voor je personage. Heel veel opties zijn er helaas niet, maar als je weet dat je later ook je eigen kompanen kunt aanpassen maakt dat toch al een heleboel goed. Daarnaast kan jouw ultieme fantasie eindelijk werkelijkheid worden en kan jij als man spelen als vrouw of omgekeerd, whatever you want, whatever you say…

Je kan vervolgens kiezen uit verschillende klassen en deze worden niet beperkt tot drie of vier mogelijkheden. Je krijgt er maar liefst negen om uit te kiezen: Fighter, Warrior, Mystic Knight, Strider, Ranger, Assassin, Mage, Sorcerer and Magic Archer. Maar ik hoor je al denken “Wat als ik me bedenk, wie moet ik dan bellen?” Ook daar is een oplossing voor. Je kunt immers wanneer je maar wilt veranderen van klasse in de game, alleen kost dat een beetje geld. Zo kan je tevens ook een klasse mixen en bijvoorbeeld een Assassin Mage maken of een Archer Sorcerer of een Warrior Ranger en zelfs een Corrupt Politician… alhoewel dat laatste toch maar niet.

Party en Pawns

Reizen per paard, reizen per bus, reizen per auto goed…maar reizen per steen? Wel heb je ooit.

Nee, helaas, dit is niet de naam van een exotische stripclub of danscafé in ‘the middle of nowhere’, dit zijn je teammaten en je online compagnons. Het systeem is vrij simpel eigenlijk, maar voor alle zekerheid zal ik het nog simpeler uitleggen.

Wanneer je begint met het spel krijg je meteen de optie om één partymember aan te maken die altijd bij jou blijft wat er ook gebeurt, tenzij je avances maakt, dan kan ik niets garanderen. Dit lid kan je niet alleen aanpassen naar je eigen smaak, je kan ook kiezen hoe hij of zij moet zijn qua vechtstijl. Wil je een tank die overal meteen op afstormt, zodat jij van afstand met je pijl en boog de rest doet? Wil je een mage die je healt en krachtige spells uitvoert terwijl je op het beest zijn rug klimt om hem de keel over te snijden? Alles is mogelijk, aan jou de keuze.

I like big  jumps and I can not lie,  you goblins can’t denie…

Pawns zijn de overige leden van je team. Deze kan je zelf halen uit een andere wereld genaamd “The Rift”. Deze wereld is in feite een online wereld waar je “Pawns” of teamleden van iemand anders kan huren en zelf je eigen pawns kan verhuren. Stel je bent ergens in het verhaal en je blijft steeds doodgaan tegen een moeilijk beest, dan kan je naar The Rift gaan en een pawn zoeken die kennis heeft van dit beest zodat je gemakkelijk verder kunt gaan met je quest. Indien je pawns verhuurt, kan je pawn bij een andere speler kennis opdoen en deze later terug mee brengen. Ten slotte kan de speler als een geste je een item mee sturen met deze pawn. Vriendelijkheid heet zoiets eigenlijk.

Deze pawns zijn ook niet zomaar lopende patattenzakken, ze geven ook daadwerkelijk advies en ze doen ook echt iets. Zo kunnen ze zeggen wat je exact moet doen of wat je beter zo laat, gaan ze zelf ten aanval of geven ze je dekking, of healen ze je als je teveel de rambo uitgehangen hebt.

Moeilijkheid

Luke use the force within you, use the force Luke!

Daarmee komen we meteen aan de moeilijkheidsgraad van Dragon’s Dogma. Zo kan je kiezen tussen “Super Duper Easy” en tenslotte “Kickass Hard” of laten we even serieus zijn, het spel is gewoon in het algemeen moeilijk.

“Save gewoon fucking veel”.

Zelf geef ik ook toe dat dit een probleem kan zijn, maar daar dienen de pawns eenmaal voor. Ten slotte kan je telkens weer opnieuw een andere tactiek bedenken om eindelijk die irritante klootz…dat lastig beest te verslaan. Er wordt naar verluid gezegd dat de game hier een beetje lijkt op Demon Souls, een game waar je genadeloos wordt afgestraft als je foute beslissingen maakt en alles weer opnieuw moet doen. Echter is het niet zo extreem als deze game maar is het dus ook niet zo gemakkelijk als de meeste games zijn op dit gebied. Goede raad van SoKoLoV: “Save gewoon fucking veel”.

Conclusie

Laten we eerlijk zijn, erg veel goede games zitten er niet aan te komen voor april of mei. De enige andere die ik persoonlijk nog op het oog heb is Max Payne 3, maar misschien heb ik het daarover later nog wel.

Dus als je uren zoet wilt zijn met questen te vervolledigen, van alles te lijf te gaan, je eigen team samen te stellen en met je vrienden min of meer samen te werken, dan is Dragon’s Dogma iets voor jou…of je kan Call of Duty blijven spelen als je dat liever doet, mij ook goed.

Kijken jullie ook uit naar Dragon’s Drogma of zien jullie meer in een andere game die uitkomt in april of in mei? 

Advertenties

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s