Orbis vs. 720

Over niet al te lange tijd kunnen we alweer beginnen aan de volgende generatie game consoles. Playstation komt met Orbis. Xbox komt met Durango/720 of welke naam dan ook. Nintendo komt met WiiU. Misschien zelfs een Valve console, Onlive of een Apple console? Aangezien ik Playstation en Xbox erg gelijkwaardig vind, maak ik graag de vergelijking tussen deze twee en laat ik misschien zelfs zien welke naar mijn idee beter gaat presteren. 

Playstation

Playstation wordt volgens geruchten eerder gereleased dan Xbox om niet dezelfde fout te maken als de vorige keer. Microsoft heeft al die jaren enorm veel profijt gehad van het feit dat Playstation een jaar achterliep. Maar dat maakt niet uit. Orbis is de codenaam (of echte naam) voor de vierde generatie Playstation. Psychologisch gezien zou het zonde zijn. Ze hebben namelijk een voorsprong op Microsoft en een hoger getal insinueert voor niet-gamers dat een bepaalde console beter of nieuwer is. Daarom koos Microsoft ook voor 360 in plaats van 2. Een Playstation 3 zou voor een onbekende namelijk onterecht aantrekkelijker lijken dan een Xbox 2. Het verhaal met Orbis gaat over het Latijns ‘Orbis Vitae’, de cirkel van het leven. Playstation Vita, Playstation Orbis. Het zou heel tof bedacht zijn. Wat zijn de veranderingen:

  • Kan geen vorige generatie games afspelen (kon PS3 ook maar bij de eerste generatie van de modellen);
  • Verplicht online activiteit voor game activatie en speelt geen tweedehands games af, maar maakt van de disc een trial;
  • Kan een resolutie van 4096×2160 aan;
  • Nóg toffere games.

 

Xbox

  • Speelt blu-ray af, wat games van 9GB naar 50GB of meer kan brengen;
  • Nieuwe kleinere controllers (als extra);
  • Kinect 2, misschien zelfs IN de Xbox;
  • 6-8 keer beter dan Xbox 360;
  • Twee 7000AMD GPU’s, werken apart van elkaar en gelijkwaardige graphics aan Orbis.

 

Nou ja, er is eigenlijk te weinig informatie bekend (en het meeste is gebaseerd op geruchten en lekken) om ook maar iets te kunnen zeggen over de verwachting. Beide maken waarschijnlijk een einde aan de tweedehands markt, wat ik persoonlijk erg dom vind. Net als bij muziek. Je maakt reclame voor je game en laat mensen DLC kopen die anders de game niet eens gekocht hadden. Daarnaast is het natuurlijk belachelijk dat je niet eens games van vrienden kan spelen. Kinect 2 is niet iets waar ik op zit te wachten, maar de rest van Xbox ziet er eigenlijk best aardig uit. Verder is Xbox begonnen met abonnementen op de 360. Je betaalt een klein bedrag om vervolgens twee jaar lang voor een bepaald bedrag per maand Xbox live, je console en een abonnement hebt. Net als bij telefoons gewoon pure oplichterij. Mensen zijn nu eenmaal niet slim genoeg om te weten dat ze voor een abonnement veel te veel betalen en hebben niet door dat als ze maandelijks 30 euro moeten betalen, dat ze dan eigenlijk een uitgave doen van €720.

Als er meer bekend is over beide consoles, zal  ik deze post updaten.  Welke denk jij dat beter gaat presteren? 

Advertenties

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s