Game sites die je MOET volgen!

Internet staat vol met informatie. Zo vol dat je de weg vaak niet meer kunt vinden. Zelfs Google maakt het in veel gevallen lang niet makkelijk genoeg. Daarom noem ik hier een aantal websites die jullie kunnen volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de game-industrie. Ik beperk mijzelf hierbij tot sites die meerdere platforms of genres behandelen en deel dit in naar consumenten- en businesswebsites en blogs. 

Deze mevrouw was zo gefrustreerd en gestresst door alle informatie dat ze ging bijten. Bijten in haar laptop.
Consumenten

 • Kotaku – meningen over vaak hele specifieke onderwerpen die op een humoristische wijze worden gebracht.
 • Edge – zeer kritische website in reviews, af en toe kritisch om het kritisch zijn, maar wel vaak hele sterke punten.
 • N4G – een ‘syndication network’ voor gamesites. Sites leveren artikelen in bij N4G en zij selecteren alleen de sterkste artikelen om te publiceren.
 • VG247 – hele leuke artikelen en opinie, die vaak heel verrassend sterk staan.
 • XGN – Nederlandse game community, waar veel leuke en humoristische unieke content gecreëerd wordt. Het nieuws is voor een Nederlandse website aardig up-to-date, maar het gaat hier eigenlijk vooral om het forum en de video’s, zoals de Vrijdagavondshow.

Sites als IGN.com, Gametrailers.com en Eurogamer zijn ook erg handig, maar aan de bovenstaande variëteit heb je naar mijn idee meer.

Business

 • iQU – zowel interessante business als consumenten artikelen over alle trends (waaronder content over eigen game-segmentatie) in de game-industrie geschreven door zowel experts vanuit het bedrijf als bloggers van grotere business sites als hieronder. Blogt veel in lijstjes, wat het erg overzichtelijk en duidelijk maakt.
 • Gamasutra – veel trendwatching en publiceert veel diepgaande artikelen over de industrie zelf: bijvoorbeeld waarom designers voor een bepaalde richting hebben gekozen.
 • Develop Online – een business site die een focus heeft op alle develop aspecten van games en hier heel diep op in gaat.
 • Games Industry – erg te vergelijken met Gamasutra, maar heeft iets diepere onderwerpen en komt voor mij iets gebruiksvriendelijker over.

Blogs

 • Terranova – een gameblog die over alle game-gerelateerde zaken kan bloggen, maar hierbij graag een psychologische benadering bij haalt. Onder andere Richard Bartle (zie: dit artikel) blogt hier.
 • Biobreak – alhoewel Biobreak over het algemeen blogt over MMO’s, zitten er af en toe ook hele leuke en grappige blogs tussen over andere genres.
 • Split-screen – deze blog richt zich niet zozeer op de kwaliteit van games of over ‘tastbare’ aspecten, maar meer over hoe een game op hen overkomt. Dat komt veel persoonlijker over en dat geeft meteen een hele leuke draai aan het verhaal.

Er zijn natuurlijk zat andere blogs en nieuwssites die in het rijtje passen, maar dit is een kleine greep uit degene die ik het meest gebruik. Heb jij nog leuke aanvullingen? Dan hoor ik het graag!

Advertenties

2 gedachtes over “Game sites die je MOET volgen!

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s