Lol! Gamers zijn nooit tevreden te krijgen.

Althans, volgens El Presidente van Nintendo America niet. Een uitspraak gebaseerd op het feit dat Nintendo naar eigen zeggen brengt wat er gevraagd wordt en vervolgens meer eisen te horen krijgt. Gamers zijn er in alle soorten en maten en daardoor moeten de bedrijven in de industrie maar tevreden zijn met wat ze hebben. 

El Presidente Reggie Fils-Aime geeft gewoon toe dat hij de gamers niet begrijpt. Zal dat niet te maken hebben met de gedachte dat Nintendo zich al een tijd niet richt op ‘core’ en ‘hardcore’ gamers? Toen kon je er nog van op aan dat de gamers iets wilden en daar ook bij bleven en was alles wat gecentraliseerder. Nu de game(r)s diverser zijn geworden, is de markt natuurlijk ook complexer geworden. Logisch, maar betekent dit dan dat je een teleurstellende E3 conferentie moet geven die zich enkel richt op een paar casual segmenten? Durf dan ook gewoon toe te geven dat je je gaat richten op casual gamers, in plaats van ‘de schuld’ te geven aan onduidelijke en nooit ‘tevreden te stellen’ gamers. Ze zijn wel duidelijk, je hebt je focus alleen verloren waardoor je het zelf niet meer begrijpt! Als klap op de vuurpijl zegt hij ook nog eens dat wij niet in staat zijn om het verschil te zien tussen een topper en een gemiddelde game totdat we het van anderen hebben gehoord of zelf hebben ervaren. Oké, een behoorlijke uitspraak. Jammer.

Als voorbeeld wordt ook nog eens gegeven dat de Wii Fit aanvankelijk maar weinig belangstelling had en dat het vervolgens 43 miljoen keer over de toonbank ging. Of hoe Reggie het zelf graag impliceert: “Je moet niet zeuren, maar proberen!” Wii Fit is niet eens een game te noemen en hij vergeet er ook per ongeluk bij te vermelden dat deze game, zeker in Amerika, enorm veel verkocht is aan zorginstellingen als ziekenhuizen en bejaardencentra. En mannen en vrouwen die willen afvallen. Volgens mij ligt de fout gewoon bij Nintendo’s marktonderzoek OF de ‘verkeerde’ doelgroepskeuze.  Oh ja, verder heb ik nog altijd vertrouwen in Nintendo hoor. Ooit slaan ze weer de juiste weg in.

Bron: Gamasutra

Advertenties

2 gedachtes over “Lol! Gamers zijn nooit tevreden te krijgen.

  1. Ze moete zich lekker bezighouden met Zelda en Mario spellen, verder is het voor een bedrijf de ultieme uiting van frustratie als ze beginnen te klagen over de doelgroep die ze zelf gekozen hebben.

    Like

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s