Tokio: een metropool vol contrast

Met een diepe zucht plof ik op de oncomfortabele stoel in de lobby en nestel mij achter een van de computers die er voor wereldreizigers zoals Jeffrey en ik staan. Aan weerskanten wordt enthousiast ‘geblogt’ door ervaren reisbloggers uit, ik geloof, de VS en Hong Kong.  Ik beleef mijn vuurdoop als ‘blogger’, en waar kan ik die mooier ondergaan dan bij een verhaal schrijven over onze eerste avonturen in het land van de rijzende zon?!

Tokio is onze eerste uitvalsbasis. Een complete week kunnen we genieten van alle fascinerende plekjes die deze gigantische metropool (18 miljoen inwoners) te bieden heeft.
Sinds onze aankomst op 1 augustus bevinden we ons nu drie dagen in de hoofdstad van Japan, en die waren op zijn zachtst gezegd fenomenaal. Ik heb nog nooit zulke beleefde en aardige mensen meegemaakt. Tot aan het absurde aan toe soms. Zo wordt er diep voor je gebogen als je een flesje cola hebt afgerekend, of je toegangskaartje tot een tempel hebt af laten stempelen. Nergens is afval te zien, en van grafitti, vandalisme en asociaal gedrag lijken ze hier nog nooit vn gehoord te hebben. Een verademing af en toe, vergeleken met ons eigen Nederland…

De stad huisvest zeer afwisselende wijken, die elk zijn eigen sfeer of  ‘vibe’ heeft. Zo staat Shinjuku bekend om zijn overdadige neon-reclame borden, zebrapaden met overstekende mensenmassa’s en uitbundige karaoke bars. Een wandeling over de fel belichte hoofdstraat is waanzinnig. Overal staan Japannertjes met Pokemon-hoedjes die kaartjes uitdelen van een restaurant of karaoke-bar. Vanuit elke richting komen hordes mensen op je af. De straten van Shinjuku lijken op een oversized mierennest: druk en haastig.

Het overdadige en gehaaste Shinjuku vormt een groot contrast met de historische en traditionele wijken als Asakusa en Ueno.  Hier bevinden zich fantastisch gedecoreerde tempels en bouwwerken van eeuwen oud. De sfeer is hier zeer rustgevend, en niemand lijkt hier haast te hebben. Zo kunnen Japanners dus ook zijn.

We leggen de nodige kiloneters af in deze overweldigende stad, maar reizen ook een hoop met de metro. Als het ’s middag’s is, en het kwik loopt op naar 35 graden, dan verkiezen we meestal de metro boven de benenwagen. Even ondergronds afkoelen op weg naar een volgende wijk.

Gisteravond is het ons als absolute Pokemonfans gelukt om de enige Pokemonwinkel ter wereld te vinden. De vondst ervan, na twee uur zoeken, werd gevierd alsof we een eeuwenoude piratenschat hadden weten te vinden. Als kinderen in een snoepwinkel hebben we ons vergaapt aan alles wat daar binnen lag. Fantastisch.

Morgen zullen we met de trein naar het noorden reizen voor een dagtrip naar Nikko. Door onze trouwe reisgids, de ‘Lonely Planet’, wordt dit getipt als een absolute highlight. We laten ons verrassen, zoals we dat eigenlijk deze hele reis al doen.

Mijn eerste blog zit erop. Reisbuddy Jeffrey zal jullie morgen vermaken met een blog over de avonturen in Nikko.

 

Sayonora,

Niels

Advertenties

8 gedachtes over “Tokio: een metropool vol contrast

  1. Geweldig die ervaringen in zo’n grote stad en dan op zoek gaan naar een pokemonwinkel. Nog een Ash- pet gescoord? Leuk verhaal. Komen er ook nog foto’s?

    Like

  2. Erg leuk jongens super vet van die Pokémon winkel!! Daar wil ik graag nog foto’s van zien als ex Pokémon-gamer :p
    Hou jullie blog in de gaten jongens!!

    Like

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s