Eten, eten, eten. Dat is Fukuoka.

Vandaag is alweer de laatste dag van de vakantie. Drie weken lang hebben we ons kunnen vergapen aan de Japanse cultuur, maar ook daaraan moet een einde komen. Fukuoka, waar we nu zitten, was meer een tussenstop voor het terugvliegen naar Tokio. Toch kan ik zeggen dat ik erg blij ben hier geweest te zijn.

Waar we in Tokio het stadsleven konden aanschouwen, in Kyoto de tradities konden bewonderen en in Hiroshima de gevolgen van de oorlog konden bekijken, zitten we in Fukuoka met name goed voor het eten. Daarbij komt nog eens dat Fukuoka de derde stad is met de meeste tempels in Japan. Na Nara en Kyoto.

In Fukuoka doen we het rustig aan. De stad zelf is wel oke, de tempels zijn de oudste van Japan (via China begon het leven in Japan op het eiland Kyushu, waar Fukuoka de belangrijkste stad van is) en zijn dus al snel heel erg anders dan de ‘nieuwere’ tempels. Toeristen zie je hier eigenlijk niet, buiten Koreanen dan, want die zijn hier in overvloed. Vandaag nog naar de grootste bronzen Boeddha afreizen die slaapt en blijkbaar zo groot is als het vrijheidsbeeld.

Wat eten betreft hebben we het hier dus zeker goed. Na gisteren goed gevulde ramen (noodles soep) gegeten te hebben en eergisteren kennis hebben gemaakt met de ‘food stalls’ hier, kunnen we zeggen dat de keuken fantastisch is. Het grappige van die food stalls is dat we het pas gisteren wisten. We aten Yakitori voor 10 euro, maar dat waren maar vijf hele kleine vleesstukjes. Later kwamen we er dus achter dat het de bedoeling is om bij dit soort stalls meerdere gerechten te bestellen. Maar je gaat budget of niet, dus wij hadden maar besloten om gewoon weg te gaan. Vandaag nog even op zoek naar Sushi.

Morgen vertrekken we om 7 uur in de ochtend (12 uur in de avond in Nederland) en komen we rond half 10 ’s avonds in Amsterdam aan.

Advertenties

13 gedachtes over “Eten, eten, eten. Dat is Fukuoka.

 1. Jammer he? Dat het er weer bijna op zit.
  Maar we hebben genoten van de leuke verhalen. We zijn erg benieuwd naar de foto’s en jullie vast weer humoristische filmpjes!
  Goede reis en nog veel plezier tijdens jullie laatste uren.

  Like

 2. Oh oh! De laatste uurtjes alweer! šŸ˜‰ Dat lekkere eten klinkt ons natuurlijk goed in de oren šŸ™‚ Wat een lange reis hebben jullie voor de boeg. We dachten dat jullie 7u ’s ochtends (nederlandse tijd) zouden vertrekken., eerder dus al! Nou een hele goede reis en tot woensdagnacht!

  Like

 3. Genoten van jullie verhalen en af en toe gevolgd mbv Google Earth. Benieuwd naar nog meer belevenissen. In ieder geval namens de Buimertjes een goede terugreis toegewenst en straks hopelijk niet teveel last van een jetlag.

  Like

 4. je moet voor de familie maar een avondje foto’s kijken organiseren. de verhalen die jullie schreven waren erg leuk. Misschien een reisverslag van maken ???? Goede reis en tot gauw !!!
  Groetjes Simone

  Like

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s