Epische Battles in Sports Champions 1 & 2

Sports Champions: het virtueel sporten voor mensen die niet kunnen sporten. Althans, dat dacht ik. Ik had genoeg artikelen gelezen over motion gaming waarin werd verteld dat mensen er daadwerkelijk mee ‘sporten’. Gek vond ik dat. Een tijdje geleden kon je mijn eerste indruk lezen over Playstation Move. Één van de games die ik toen kocht was Sports Champions 2. Inmiddels is de game alweer een tijdje uit en is het weinig speciaals. En sporten, tjah, het is niet vermoeiend en je hoeft er eigenlijk maar vrij weinig voor te doen. Totdat je deze familie-game gaat spelen als een hardcore game!  Zorg ervoor dat je Move-buddy emotioneel sterk genoeg is om jou te kunnen zien als zijn grootste rivaal, anders ga je echt een  kutavond tegemoet. 

Écht ten strijde gaan

Je weet dat een game als deze niet tof is in je eentje, dus je moet zoeken naar iemand die tegen jou wil spelen. Deze zoektocht lijkt simpel, maar kan bedrogen uitkomen. Wat ik al zei: je moet het als een hardcore game spelen. Je moet zweten. Pijn voelen. Elkaar afzeiken en uitdagen. Op de grond vallen door een ademhaling die te snel gaat. Fuck die party-elementen als ‘als het eten je niet smaakt moet je er kaas bij gooien’ of ‘mix salsa-saus en guacamole om een mooi feestje te maken’ of ‘de perfecte balans tussen zout en zoet zorgt voor de perfecte party-snack’. Allemaal kreten die zeker bij de eerste paar keer zelfs de grootste hardcore gamer laten giechelen als een meisje van vier, maar zo kunnen we natuurlijk geen fatsoenlijke ‘epische’ battle houden. Negeer ze, pak je controllers en ga voor de winst. Verlies neem je NOOIT genoegen mee. Na een verlies wordt je namelijk ook nog eens lekker ondergekladderd op de ‘wall of shame’. Voor de epische battle heb je je meest fantastische pose waarin je als een echte strijder naar voren komt, vervolgens wordt die prachtige pose dus verpest onder het genot van een stift en een vreemd muziekje. Ook hier blijf je hardcore. Keihard. Je gaat niet iemand ‘gewoon’ bekrassen. Je maakt er een kunstwerk van! Je wil winnen en ook je tekening is daar deel van. Je gaat dus comfortabel voor je camera’tje zitten en doet je uiterste best om iets tofs te tekenen RONDOM de persoon. De persoon verpesten is voor casual gamers. Bah. Winnen met de games en nog steeds een vreselijke tekening hebben is een échte no-go.

Elkaars pose nadoen is de ultieme vorm van rivaliteit.
Elkaars pose nadoen is de ultieme vorm van rivaliteit.

Sports Champions 1 bevat sporten als tafeltennis, volleybal, bocce, discgolf, gladiator en boogschieten. Deze hebben wij nu één keer met twee move controllers tegen elkaar gespeeld. Met name tafeltennis, boogschieten en gladiator zijn vet. De kans is zeker aanwezig  dat je schrikt van de nauwkeurigheid, dus ook hier weer, om hardcore te spelen moet je echt wel even oefenen. Grootste nadeel is dat je geen evenementen kunt maken en dus niet automatische kunt laten bijhouden wat de stand is. Maar voor een game die bijna gratis is, maakt dat vrij weinig uit. Sports Champions 2 draait om boogschieten, skiën, tennis, boksen, bowlen en golf. Ook hier is de nauwkeurigheid weer fantastisch en zit er genoeg afwisseling tussen de sporten. Mijn eigen favorieten zijn skiën en boogschieten en die zijn naar mijn idee ook samen met tafeltennis het meest geschikt om tegelijkertijd tegen elkaar te spelen.

Kortom, koop een Playstation 3, koop een Move pakket + Sports Champions 1/2 + Extra move controller en ga de strijd aan met iemand die daartegen kan. Epische battles gegarandeerd! Zelfs in een slaapkamertje.

Advertenties

3 gedachtes over “Epische Battles in Sports Champions 1 & 2

Reageren!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s